ГоловнаВибір редакціїБудівництвоОбсяги українського будівництва зменшуються

Обсяги українського будівництва зменшуються

Українські забудовники скорочують обсяги будівництва. З початку року в Україні менше будують нежитлових та інженерних споруд, у той час як обсяги житлового будівництва навпаки - зростають.

За інформацією Держстату, будівельні підприємства України в січні-березні 2014 року скоротили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 6,4% - до 9,8 млрд грн.

Зокрема, уточнюється, що будівельні підприємства зменшили обсяг робіт з будівництва будівель на 6,5% - до 4,85 млрд грн, будівництва нежитлових споруд на 13,7% - до 2,8 млрд грн, а також будівництва інженерних споруд на 6,2% - до 4,95 млрд грн. Однак, при цьому обсяг робіт з будівництва житлових будинків збільшився на 6,1% - до 2,04 млрд грн.

Водночас у Держстаті зазначають, що роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння у січні-березні становили 84% від загального обсягу, роботи з капітального та поточного ремонту - по 8%.

Також додається, що будівельні підприємства Києва знизили обсяги робіт на 5,7% - до 2,2 млрд грн, виконавши 22,7% від загального обсягу робіт в країні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за даними Мінрегіону, станом на кінець березня ц.р., обсяг проведених робіт українськими забудовниками з початку року сягнув майже 6 млрд грн.

 
Коментарі (0)