ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоОбсяги житлового будівництва зростають

Обсяги житлового будівництва зростають

Нацбанк оприлюднив інформацію про збільшення обсягів житлового будівництва в Україні. Такі результати пов’язують із поширенням соціальних житлових програм та спрощення дозвільних процедур на проведення будівництва.

Збільшення обсягів будівництва житлових  будівель становило 4,6% у річному вимірі. Про свідчать дані аналізу економічного стану за липень 2013 року, оприлюднені на офіційному сайті Національного банку України.

Зокрема, збільшення обсягів будівництва житлових  будівель становило 4.6% у річному вимірі, їх частка в загальному обсязі будівельних робіт  зросла до 18% (15,9% у січні).

Як зазначають у відомстві, додатковими  позитивними чинниками галузі є соціальні  ініціативи Уряду щодо забезпечення доступним  житлом  громадян та спрощення дозвільних  процедур на проведення будівельних робіт.  

Зниження обсягів будівельних робіт уповільнилося до -17,5% у липні в річному вимірі з -25,8% у червні.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
, 13 регіонів за І півріччя наростили обсяги прийнятого в експлуатацію житла.

Перші позиції займають Луганська, Дніпропетровська, Миколаївська та Донецька  області. Найбільше скорочення обсягів по відношенню до аналогічного періоду минулого року спостерігається у Кіровоградській, Львівській, Житомирській та Харківській областях.

 
Коментарі (0)