ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаОбстрілами військ РФ пошкоджено електромережі у Дніпропетровській та Херсонській областях

Обстрілами військ РФ пошкоджено електромережі у Дніпропетровській та Херсонській областях

Через обстріли військ РФ станом на 1 травня є значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях

 

Через обстріли військ РФ станом на 1 травня є значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях, повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

«Увечері 30 квітня та в ніч на 1 травня ворог завдав чергового масованого удару по Україні. Пошкоджень об’єктів, що генерують електроенергію, не зафіксовано. Однак є суттєві пошкодження розподільних мереж. Як наслідок, знеструмлено частину споживачів м. Дніпра та області. Також ускладнилась ситуація з електропостачанням на Херсонщині – через обстріл знеструмлено понад 11 тисяч абонентів у місті Херсон та 7,1 тисячі – в області. Повне усунення пошкоджень триватиме кілька діб», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, енергетики виконують роботи з відновлення постачання електроенергії цілодобово. Зокрема, за минулу добу заживлено понад 7 тисяч абонентів на Донеччині та близько 3 тисяч – на Сумщині.

З 10 жовтня минулого року російські війська випустили по ключових енергетичних об’єктах України понад 1200 ракет і дронів, більш ніж 250 із них влучили у ціль. Внаслідок цього було пошкоджено 43% магістральних мереж. Крім того, через окупацію наразі понад 10 ГВт встановлених потужностей генерації недоступні українській енергосистемі. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також низка ТЕС і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

 

 

 
Коментарі (0)