ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОбстріли позбавляють Донецьку область води та опалення

Обстріли позбавляють Донецьку область води та опалення

Під час обстрілів було пошкоджено основні об'єкти водопостачання Донецького регіону. Через це частина області може повністю залишитися без води і опалення.

За минулу добу цілеспрямованому обстрілу піддалися основні об'єкти водопостачання Донецького регіону. Через це населення області ризикує залишитися без води і опалення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії «Вода Донбасу».

У зв'язку з покодженнями, підприємство переходить на резервні джерела водопостачання - водосховища.
 
«На Горлівській ділянці каналу Сіверський Донець-Донбас до вже наявних пошкоджень додалося нове - приблизно в районі трикотажної фабрики, пошкоджений напірний трубопровід. Виїхати на місце аварії немає можливості через постійні обстріли», - йдеться в повідомленні.
 
Крім того, за інформацією прес-служби «Води Донбасу», зараз знеструмлена насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу, характер пошкоджень поки невідомий. 
 
«Без води залишиться вся південно-західна група міст, а це: Красноармійськ, Українськ, Гірник, Курахове, Селідове, Димитров, Білозерське, Новодонецьке, Олександрівка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, а також прилеглі села і селища, у цілому з населенням близько 650 тис. людей. Червоноармійська та Великоанадольська фільтрувальні станції не мають резервних водоймищ, тому навіть за умови відновлення роботи насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу без забезпечення подачі води по каналу Сіверський Донець-Донбас відновити подачу води на вищезазначену групу населених пунктів буде неможливо», - заявили в прес-службі.
 
Зазначимо, нові пошкодження на Верхньокальміуській фільтрувальній станції: пошкоджені кабелі зв'язку, трансформатори на насосній станції. На Волинцевській фільтрувальній станції пошкоджено будівлю фільтрів.
 
«Колектив КП «Компанія «Вода Донбасу» попереджає про катастрофічні наслідки зупинки подачі води в зимовий період. Цивільне населення, яке нестерпно страждає від постійних обстрілів, буде піддано ще одним тортурам - стражданням від спраги і холоду», - заявили в компанії «Вода Донбасу».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Київводоканал» перекладе матеріальну відповідальність за ліквідацію наслідків отруєння води в мікрорайоні Бортничі та інші витрати, пов'язані з цією ситуацією, на підрядну будівельну організацію. Зараз формується відповідний судовий позов.
 
Коментарі (0)