ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Буславець:«Літом безпрецедентно низька ціна на газ, і що з нею буде далі - покаже час»

О.Буславець:«Літом безпрецедентно низька ціна на газ, і що з нею буде далі - покаже час»

В Україні може змінитися на газ для населення. А тарифи на електроенергію до кінця року мають залишитися беззмінними, про це на пресконференції сказала тимчасова виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець
В Україні може змінитися на газ для населення. А тарифи на електроенергію до кінця року мають залишитися беззмінними, про це на пресконференції сказала тимчасова виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець.
 
"Щодо тарифів на електроенергію. Ви знаєте, що у нас зафіксований тариф тільки для населення, і поки він залишається незмінним. Що стосується газу, у нас повністю лібералізований ринок. Ви знаєте, що протягом літа безпрецедентно низька ціна на газ, і що з нею буде далі - покаже час. Це ринкове формування ціни", - заявила Буславець.
 
Ціни на електроенергію в Україні для населення (діють від 2017 року):
  • До 100 кВт-год – 90 коп. за один кВт-год;
  • Понад 100 кВт-год – 1 грн 68 коп. за кожен наступний понаднормовий кВт-год.
Вартість газу для населення України в липні 2020 року:
  • 1 куб. м - 2,97495 грн. 
Додатково оплачується доставка газу, ціни змінилися від 1 липня і становлять від 33 коп. до 3 грн 27 коп. за 1 куб. м залежно від постачальника. 
 
Нагадаємо, Міністерство енергетики категорично проти імпорту електроенергії з Білорусі та Російської Федерації, про це заявила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець.
 

«Хочу наголосити, що Міністерство енергетики за збільшення експорту електроенергії за всіма напрямками, в залежності від кон’юнктури на ринку. Але ми заперечуємо імпорт електроенергії до нашої країни. За нашими розрахунками на цей і наступний роки ми не бачимо потреби в імпорті. Наших потужностей достатньо для забезпечення внутрішніх споживачів і експортного постачання електроенергії», – зауважила Ольга Буславець. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Липня 2020 p. 14:34
Спустошує кишені пересічних споживачів не плата за газ, а плата за воду. -------------------------------------------------Взагалі , враження таке , ніби розмовами про газ намагаються затушувати інші "вишкрібання", які дошкуляють пересічним споживачам набагато сильніше, ніж ціни на газ.