ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГО.Буславець:«Населення сприймає період карантину як можливість не сплачувати за ЖКП»

О.Буславець:«Населення сприймає період карантину як можливість не сплачувати за ЖКП»

Населення сприймає період карантину як можливість не платити за житлово-комунальні послуги. Про це розповіла в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець
Населення сприймає період карантину як можливість не сплачувати за житлово-комунальні послуги. Про це під час онлайн конференції "Енергетична безпека країни в умовах надзвичайної ситуації" розповіла т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.
 
"В умовах проходження карантину було дано доручення енергорозподільним компаніям не відключати споживачів за несплату. На жаль, нашими споживачами це було сприйнято як можливість не сплачувати електроенергію", - сказала Ольга Буславець.
 
Міністерка розповіла, що населення заборгувало постачальникам універсальних послуг 4,7 млрд гривень.
 
"Я розумію, що є певні проблеми зі сплатою, особливо — для людей похилого віку, які не користуються онлайн послугами. Треба сплачувати за той ресурс, який вони отримують, бо повна темрява гірша за пандемію", - вважає Ольга Буславець.
 

Нагадаємо, в умовах карантину та надзвичайної ситуації, яку було запроваджено на всій території країни, чимало громадян не зможуть вчасно та у повному обсязі оплатити комунальні платежі, тому Держенергонагляд закликав ліцензіатів з розподілу електроенергії та електропостачальників з розумінням та відповідальністю поставитись до ситуації, що склалась. Послуги з постачання електричної енергії мають надаватись споживачам безперервно. Перерви у постачанні можуть виникати у випадку ремонтних та профілактичних робіт, а також робіт з ліквідації аварій. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2020 p. 20:54
Очевидно. що влада вже почала використовувати карантин для прискорення знецінення гривні. Зовні знецінення гривні (інфляція) виглядає як підвищення цін і тарифів.