ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПівденне узбережжя України отримає очисні «ноу-хау»

Південне узбережжя України отримає очисні «ноу-хау»

Кошти будуть спрямовані на модернізацію систем централізованого водовідведення, впровадження новітніх технологій очистки стічних вод на спорудах закритого типу.

Затверджено порядок використання бюджетних коштів на реконструкцію та будівництво очисних споруд для захисту акваторій української частини басейну Чорного моря. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Кабінет Міністрів на засіданні 21 травня 2012 року ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання у 2012 році коштів, передбачених в державному бюджеті для реконструкції та будівництва очисних споруд та інших об’єктів з метою захисту акваторії Азово-Чорноморського узбережжя та басейнів річок Дніпро і Сіверський Донець від забруднення». Цього року в держбюджеті на це передбачено 640 мільйонів гривень. 

Планується будувати нові очисні споруди та модернізувати існуючі, що суттєво вплине як на екологічний стан територій, так і на якість життя людей.  

«Кошти будуть спрямовані на модернізацію систем централізованого водовідведення, впровадження новітніх технологій очистки стічних вод на спорудах закритого типу. Це, зокрема, передбачає використання провідного європейського досвіду. Аби громадяни вже найближчим часом змогли відчути поліпшення якості обслуговування, зусилля зосереджуватимуться на об’єктах незавершеного будівництва каналізаційно-очисних споруд», – сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк представляючи проект постанови Уряду. 

Документом, зокрема, визначено, що перелік об’єктів, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, формується і затверджується Мінрегіоном за пропозиціями Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Розгляд пропозицій щодо формування переліку об’єктів здійснюватиме комісія, склад якої затверджує Мінрегіон. До Переліку включаються об’єкти з наявною проектною документацією, кошти на виготовлення якої та проведення відповідної експертизи враховуються як співфінансування з інших джерел, а також ті, на яких впроваджуються новітні технології очистки стічних вод на спорудах закритого типу. Завдяки цій програмі буде збережено та відновлено морські акваторії, найбільші і найцінніші водні артерії країни та їхні узбережжя. Збереження якості та підвищення безпеки водних і земельних ресурсів позитивно відобразиться на здоров’ї людей, збереженні для майбутніх поколінь існуючої флори і фауни.

 
Коментарі (0)