ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОдержувачі субсидій на комуналку не відчують збільшення тарифів на електроенергію - Мінсоцполітики

Одержувачі субсидій на комуналку не відчують збільшення тарифів на електроенергію - Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики вважають, що одержувачі субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не відчують збільшення тарифів на електроенергію
У Міністерстві соціальної політики вважають, що одержувачі субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не відчують збільшення тарифів на електроенергію.
 
Сума можливого підвищення вартості електрики буде покрита житловою субсидією, про це розповів  заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, в ефірі телеканалу "Україна 24".
 
Музиченко нагадав, що  тариф на електричну енергію регулюється НКРЕКП. Зараз він становить 90 копійок за кВт до 100 кВт споживаної електроенергії.
 
"Тобто вартість 100 кВт електроенергії - це приблизно 90 гривень, що в структурі платіжки становить 5-7% від структури всієї платіжки конкретного домогосподарства. Навіть якщо ми говоримо про певне підвищення тарифів на електроенергію, це істотно не вплине на структуру самої платіжки, але для одержувачів житлової субсидії ця сума підвищення буде покрита житловою субсидією", - сказав він.
 
"Тому ці 3 мільйони домогосподарств, які отримують субсидію, взагалі не відчують будь-якого підвищення", - додав Музиченко.
 

Нагадаємо, Міністерство енергетики анонсувало, що  буде підготовлене рішення про підвищення тарифів для населення на електроенергію з метою зменшити перехресне субсидіювання. За словами в.о.міністра Юрія Бойка, "зараз стоїть об'єктивна необхідність перегляду підходів до формування тарифів для побутових споживачів. На сьогодні, за його словами,  побутовий споживач платить виробнику 1 копійку. 

 
Коментарі (0)