ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОдержувачам найбільших пенсій накинуть ще по 1500 грн

Одержувачам найбільших пенсій накинуть ще по 1500 грн

В українському держбюджеті-2020 пенсії значно збільшать тільки тим, хто вже отримує максимальні пенсійні виплати від держави

В українському держбюджеті-2020 пенсії значно збільшать тільки тим, хто вже отримує максимальні пенсійні виплати від держави.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олексій Кущ.

«Буде мізерне збільшення мінімальної зарплати на 500 гривень. І збільшення максимальної пенсії на 1,5 тисячі гривень, що для колишніх суддів і прокурорів навіть дуже непогано», - говорить економіст.

На думку експерта, не варто очікувати від держбюджету-2020 збільшення економічних і соціальних показників.

«Жодних сюрпризів там не буде, але і ніякого зростання економіки на 7-8% (як це обіцяла нова влада - ред.) Не буде - все дуже консервативно, помірно. Чи не буде також зростання соціальних стандартів, хіба що мікроскопічне збільшення пенсії всім пенсіонерам на 150 гривень - і то тільки до грудня 2020 року. Дуже консервативні прогнози по приватизації, незважаючи на те, що обіцяють все розпродати. Тобто влада нас або обманює - нічого розпродавати не будуть, а будуть тільки цим користуватися самі; або продаватимуть за копійки», - сказав економіст.

Також експерт висловив думку, що держбюджет-2020 створювався на основі показників, які були використані і при формуванні держбюджету-2019. Тому ніяких різких відмінностей між цими двома документами не буде.

«Відрізнятися від держбюджету 2019 року держбюджет 2020 року не. Він практично той же, розроблений на основі старих макроекономічних прогнозах. Відповідно, нічого там нового не буде. Більш того, він розроблений не тільки на основі старих макроекономічних прогнозах, а й на підставі тих соціальних стандартів і соціально-економічної політики минулої влади, які застосовувалися в бюджетах останніх років», - сказав А.Кущ.

Нагадаємо, в найближчі вихідні, 2-3 листопада, Кабінет міністрів планує узгодити з президентом остаточний текст проекту Державного бюджету на 2020 рік перед внесенням до Верховної Ради.

 

 
Коментарі (0)