ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїОдещині компенсували мільйонні збитки

Одещині компенсували мільйонні збитки

Уряд задовольнив прохання одеського керівництва компенсувати з резервного фонду збитки, які були надані регіону внаслідок урагану, котрий пройшов в області 31 травня.

Уряд, на виконання доручення Президента Віктора Януковича, виділив Одеській області з резервного фонду держбюджету 27,5 млн грн на компенсацію збитків внаслідок урагану, що пройшов в області 31 травня. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, - інформує прес-служба посадовця.

«Уряд тримає це питання на постійному контролі та робить все можливе, щоб допомогти регіонам у вирішенні таких проблем», - зазначив Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що в результаті урагану, який супроводжувався грозовим дощем з градом і шквальним вітром до 35 м/сек., було повалено 4 тис дерев, пошкоджено лінії електропередач та контактні лінії електротранспорту. Без електроенергії залишилися 1,5 тис. житлових будівель. Пошкоджено 500 м газопроводів, відключено від газопостачання 83 об'єкти (400 абонентів). Завдано збитків 1285 об'єктам ЖКГ та 59 об'єктам соціально-культурної сфери. Загинула 1 людина, за меддопомогою звернулося 40 осіб.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ураган, який сколихнув Одесу в ніч на 1 червня, завдав місту збитків у сумі більш ніж 23 млн грн. Мова йде про прямі збитки: витрати на ліквідацію наслідків удару стихії, транспорт для підвезення робітників, вивіз сміття у цю суму не включені. Місто мало намір звернутися до уряду для отримання допомоги з резервного фонду.

 
Коментарі (0)