ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОдесити скорочують заборгованість за газ

Одесити скорочують заборгованість за газ

Протягом року боржниками Одещини було відшкодовано понад 40 млн грн за спожитий газ. Цьому сприяло залучення прокуратури області.

На Одещині «під прокурорським тиском» відшкодовано 42 млн грн заборгованості за спожитий природний газ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

«У зв’язку зі стратегічним значенням розрахунків за спожиті енергоносії органами прокуратури вжито низку заходів з погашення заборгованості. За результатами розгляду 12 документів прокурорського реагування упродовж цього року боржниками відшкодовано понад 42 млн грн боргу за спожитий природний газ» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що з початку року заборгованість підприємств теплопостачання області за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» зросла більш ніж на 193 млн грн та з урахуванням боргів попередніх років становить понад 785 млн грн.

Зауважимо, за інформацією «Нафтогазу», на 10 червня поточного року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 20,3 млрд грн.

У порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цим категоріям споживачів збільшилась на 0,3 млрд грн, або ж 1,4%.

 
Коментарі (0)