ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОдеські депутати просять передати місту акції Одеської ТЕЦ

Одеські депутати просять передати місту акції Одеської ТЕЦ

Одеська міська рада звертається до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням передати у комунальну власність міста акції, що належать державі у статутному капіталі Одеської ТЕЦ
Одеська міська рада звертається до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням передати у комунальну власність міста акції, що належать державі у статутному капіталі Одеської ТЕЦ.
 
Таке звернення до муніципалітету прийняв 9 лютого на черговій сесії, повідомляє Українська Служба Інформації.
 
«За» проголосували 43 депутати.
 
Вже багато років в Одесі є проблемне питання, пов'язане з АТ «Одеська ТЕЦ». З цього приводу Одеська міськрада, починаючи з 2014 року, неодноразово зверталася до Кабміну та Фонду держмайна України.
 
Акції АТ «Одеська ТЕЦ» виставлялися на приватизацію щороку з 2014 року, але жодного з аукціонів не відбулося.
У документі йдеться, що «Одеська ТЕЦ» є планово збитковим підприємством і ці збитки ляжуть на плечі міста.
 
При цьому теплоцентраль забезпечує теплом центр міста – опалення одержують понад 300 тис. городян. Також тепловою енергією ТЕЦ користується понад 1200 бюджетних та комерційних установ. Альтернативних джерел теплопостачання для цієї частини міста немає.
 
Раніше як альтернативу обговорювали варіант будівництва котелень, але зараз дійшли висновку, що вільних майданчиків для цього немає, до того ж, відсутня необхідна пропускна спроможність газових мереж.
 
Більше того, у муніципалітеті нагадали, що теплоцентраль забезпечує електропостачання Одеської міськради, обласних управлінь СБУ та Нацполіції, міського радіовузла, 15 підрозділів поліції, прокуратури, пожежних частин, а також 6 телефонних станцій, 7 маршрутів трамвайного та 6 маршрутів тролейбус , 82 навчальні заклади.
 
Також електроенергією частково постачаються такі стратегічно важливі підприємства, як Одеський морський торговельний порт, Одеський нафтопереробний завод, Портовий елеватор та Судноремонтний завод.
 

У разі неналежної експлуатації обладнання Одеської ТЕЦ життєдіяльність міста паралізується через техногенну катастрофу на цьому об'єкті, — резюмували у міськраді. 

 
Коментарі (0)