ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійОдеські пляжі захопили водорості

Одеські пляжі захопили водорості

На одеських пляжах почали масово з'являтися зелені водорості, які в деяких місцях вже перегородили відпочиваючим доступ до моря.

На одеських пляжах почали масово з'являтися зелені водорості, які в деяких місцях вже перегородили відпочиваючим доступ до моря. Вода «цвіте» через каналізаційні стоки, повідомив президент Південно-українського екологічного союзу Валерій Осипов.

«Наприклад, на 16-ій станції Великого Фонтану течуть стоки з зливових каналізацій, куди незаконно підключилися приватні будинки в цьому районі. Все це стікає в одну яму. В результаті, коли температура повітря досягає 40 градусів, то водорості починають активно розмножуватися і вода починає «цвісти», - зазначив він.

Відзначимо, що така ж проблема у ряду пляжів Аркадії, а також в Лузанівці і Крижанівці. На останньому пляжі люди вже не можуть нормально купатися через водорості.

За словами ВалерияОсипова, головна проблема не в водоростях, а в тому, що в них розводяться бактерії.

"Мова йде про бактерії, які негативно впливають на здоров'я і небезпечні для людини. Але на цю проблему ніхто не звертає уваги", - зазначив він.

Еколог також зазначив, що системної перевіркою підключень в зливові каналізації жителями на сьогоднішній день ніхто не займається.

УНН

 
Коментарі (0)