ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГОдеська хрущівка плаває в стоках

Одеська хрущівка плаває в стоках

Весь підвал будинку, де більше сотні квартир, затоплений стоками прорвалася каналізації. Мешканці обурені: на всі їхні скарги чиновники відбуваються лише відписками

Більше місяця жителі звичайної одеської «хрущівки» на вул. Генерала Петрова, 57 живуть в нестерпних умовах. Весь підвал будинку, де більше сотні квартир, затоплений стоками прорвалася каналізації. Мешканці обурені: на всі їхні скарги чиновники відбуваються лише відписками.

«Каналізаційні труби в підвалі лопнули місяць тому. Ми повідомили про це в ЖЕК, і нас запевнили, що скоро стоки відкачають і проведуть тут ремонт. Але комунальники до нас так і не приїхали», - розповіла Катерина Петренко, яка проживає на першому поверсі будинку.

Один з мешканців 4-го поверху, попросивши не називати його імені, запевняє: деколи «аромат» стає настільки їдким, що мешканцям будинку впору надягати протигази.

«Скаржимося в усі інстанції, починаючи з ЖКС «Черьомушки». Тут нас узагалі послали на всі чотири боки, заявивши, що відкачати каналізаційні стоки з підвалу зараз неможливо «з технічних причин». І попросили почекати... до весни! - обурюється одесит. - А в СЕС нас перенаправили до комунальників». Тим часом у Катерини Петренко від підвальних випарів навіть захворіла 6-річна дочка. Мати дитини стверджує, що причина кашлю – алергія на цвіль.

До речі, «грибка» в хрущовських квартирах на Черемушках з кожним днем ​​стає все більше – від підвищеної вологості зі стін будинку відшаровується штукатурка, зі стель під'їздів і квартир на голови мешканцям падають досить важкі шматки.

Глава Малиновської райадміністрації Людмила Жаданова, почувши про НП, повідомила, що вже «піднімає людей на усунення затоплення». «Сьогодні ж там все зроблять і відремонтують труби», - запевнила голова РА. Наступний дзвінок – в ЖКС «Черьомушки».

«У будинок виїхала бригада ремонтників. Каналізаційну трубу вже полагодили, потім Відкачаємо стоки з підвалу», - повідомив заступник начальника ЖКС Роман Круліковський. Правда, за його словами, затоплення підвалів відбулося лише кілька днів тому. «Місяць тому ми вже усували текти каналізації в цьому будинку. Але підвал там затоплено не був. Мешканці перебільшують, говорячи, що цілий місяць в підвалі стоїть вода», - стверджує він.

До речі, додає він, причиною нинішнього лиха стали самі мешканці: «Розібравши каналізаційну трубу в підвалі, ремонтники побачили уламки цегли. Хтось з мешканців робив ремонт і злив будівельні відходи в унітаз».

Джерело – газета «Сегодня»

 
Коментарі (0)