ГоловнаНовини ЖКГПодіїОдеський НПЗ хочуть передати в управління державі

Одеський НПЗ хочуть передати в управління державі

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів звернулось до Кабінету міністрів з пропозицією визначити управителя для Одеського нафтопереробного заводу
Національне агентство з розшуку та менеджменту активів звернулось до Кабінету міністрів з пропозицією визначити управителя для Одеського нафтопереробного заводу, про це повідомила пресслужба агентству.
 
Рішення прийняте з огляду на виявлення ризиків надзвичайної ситуації техногенного характеру на території підприємства, повідомляється на сайті агентства.
 
Визначення управителя для Одеського НПЗ має відбутись за спеціальною процедурою, передбаченою ст. 21-1 закону про АРМА.
 
"Відтак, управителя має визначити Кабмін з-поміж державних компаній, спроможних втілити найбільш оптимальну стратегію розвитку заводу", - пропонують в АРМА. 
 
Агентство ретельно проаналізувало всю наявну інформацію про актив та напередодні звернення до уряду провело консультації з Одеською ОВА, Фондом держмайна та профільними компаніями нафтопереробної галузі, зазначено у повідомленні.
 

"Стратегічними активами має управляти держава! Адже лише держава має ресурс для їх збереження. Одеський НПЗ свого часу був одним із найпотужніших підприємств у галузі, однак через постійну зміну власників, багаторічний простій та ворожі обстріли під час війни перетворився на доволі складний об‘єкт управління та інвестицій. Тому у тісній координації з іншими відомствами докладаємо всіх можливих зусиль для відродження заводу у вигідний для держави спосіб", - говориться в повідомлені. 

 
Коментарі (0)