ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоОдеський забудовник викупив Вінницьку картографічну фабрику

Одеський забудовник викупив Вінницьку картографічну фабрику

Фонд державного майна провів аукціон із продажу ДП «Державний фонд геопросторових даних України», більш відомого як Вінницька картографічна фабрика

 

Фонд державного майна провів аукціон із продажу ДП «Державний фонд геопросторових даних України», більш відомого як Вінницька картографічна фабрика.

Про це повідомляє пресслужба ФДМ.

В аукціоні взяли участь 10 підприємців, а фінальна вартість лота збільшилася майже уп’ятеро з 22,1 млн грн до 99,8 млн грн. Також інвестор має погасити 2,5 млн грн боргів підприємства та сплатити 20 млн гривень ПДВ.

Переможцем аукціону стала будівельна компанія з Одеси «Сілікат ЛТД» бенефіціара Василя Мітрієва (31,9% від статутного фонду). За даними відкритих реєстрів, його також зазначено бенефіціаром ще шести компаній і засновником 10 компаній переважно з будівельної сфери. В Одесі він відомий як засновник групи компаній «ВесТТ» та дотичний до скандальних забудов і нібито «відмивання» грошей, через що мав проблеми з податківцями у суді.

Крім нього, частками у ТОВ володіють одесити Володимир Верієнко (28,5%), Тетяна Верієнко (27,7%) і Петро Мітрієв (11,8%).

Володимир Верієнко пов’язаний з 11 підприємствами у галузях будівництва, будматеріалів та вантажних перевезень.

Підприємство призупинено виробничу діяльність з квітня 2021 року. Загальна площа нерухомості становить 14 018,50 кв.м, а загальна площа земельної ділянки – 3,0557 га.

Нагадаємо, з 2009 року фабрика опинилася в “підвислому” стані. Держпідприємство зняли з балансу ДП НАК “Укргеологія” та передали до Держкомзему, тільки останній не прийняв документи. Оскільки директор фабрики був позбавлений повноважень щодо розпорядження майном, підприємство з того часу протягом чотирьох років не підписало жодного договору про здачу в оренду площ, які не використовуються у виробничому процесі. По суті лише на цьому держава втратила мільйони гривень. На ці проблеми нашарувалися хронічні «незрозумілі» з печаткою підручників. Приватні фірми розміщували замовлення Міносвіти на комерційних друкарнях, а казенна картографічка задовольнялася лише мінімумом робіт. У результаті до кінця 2012-го фабрика опинилася у боргах, як у шовках… З тих пір вона так і борсалася у безгрошів’ї.

 

 

 
Коментарі (0)