ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОдеська міськрада ухвалила рішення припинити подачу гарячої води населенню

Одеська міськрада ухвалила рішення припинити подачу гарячої води населенню

Одеська міська рада ухвалила рішення про припинення послуг з надання централізованого гарячого водопостачання населенню. Таке рішення передбачено в програмі енергоефективності на 2017-2021 роки, затвердженої сьогодні на сесії міськради.
Проведення заходів з припинення постачання послуги «Гаряче водопостачання» виділено окремим пунктом програми. У рішенні наголошується, що існуюча система теплопостачання проектувалася, в основному, більше 50 років тому - «в період дешевих енергоресурсів».
 
В останні роки спостерігається значне зниження споживання гарячого водопостачання комунально-побутовими споживачами комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».
 
У числі основних причин - заборгованість підприємства за спожитий природний газ, що призводить до систематичних відключень підприємства влітку від системи газопостачання.
 
Відсутність влітку централізованої подачі гарячої води, в свою чергу, призвело до встановлення споживачами індивідуальних електричних водонагрівачів і відмови протягом усього року від користування послугами централізованої системи гарячого водопостачання.
 
До важливого фактору, що вплинув на зниження споживання гарячої води, розробники програми віднесли високу вартість послуги та ін. «Аналіз показує, що щорічний загальний розрахунковий збиток від поставки споживачам гарячої води становить близько 100 млн грн, що робить її поставки абсолютно нерентабельним», - сказано в рішенні.
 

В даний час вищеназване КП здійснює поставку гарячої води в 2250 житлових будинків міста, абонентами підприємства є 404 453 людини. 

 
Коментарі (0)