ГоловнаНовини ЖКГПодіїОдноразову грошову допомогу отримуватимуть усі постраждалі від підриву Каховської ГЕС - Кабмін

Одноразову грошову допомогу отримуватимуть усі постраждалі від підриву Каховської ГЕС - Кабмін

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС відтепер можуть отримати одноразову матеріальну грошову допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання
Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС відтепер можуть отримати одноразову матеріальну грошову допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Відповідні зміни ухвалив Кабінет Міністрів України.
 
Згідно зі змінами, скасовується необхідність перевірки осіб, які претендують на призначення грошової допомоги, на предмет того, чи отримували вони допомогу як внутрішньо переміщені особи.
 
Нагадаємо, 19 червня Уряд ухвалив розроблену Мінсоцполітики постанову, відповідно до якої постраждалі з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей можуть отримати 5 тис. грн одноразової матеріальної грошової допомоги за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.
 
Звернутися з заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків із можливістю їх зняття через платіжні термінали.
 
Подати заяву на отримання допомоги можна у будь-якому управлінні соціального захисту.
 
Детальніша інформація про одноразову матеріальну грошову допомогу постраждалим від підриву російською федерацією Каховської ГЕС – за посиланням.
 
Коментарі (0)