ГоловнаНовини ЖКГПодіїО.Гончарук: зростання ВВП на 40% за 5 років «є абсолютно реальним результатом»

О.Гончарук: зростання ВВП на 40% за 5 років «є абсолютно реальним результатом»

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що задеклароване зростання ВВП на 40% за 5 років є "абсолютно реальним результатом, але для цього треба буде добре попрацювати".
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що задеклароване зростання ВВП на 40% за 5 років є "абсолютно реальним результатом, але для цього треба буде добре попрацювати". Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє ЕП.
 
"Ми порахували уважно ризики, можливості, і зробили висновок, які максимально амбітні, але реалістичні цілі ми можемо перед собою поставити як країна. Тому задеклароване зростання на 40% за 5 років - це абсолютно реальний результат, який ми повинні з вами досягнути разом.
 
При цьому, нам, звичайно, треба буде добре попрацювати", - підкреслив Гончарук.
 
"Я би не говорив зараз про якісь радикальні речі. Я би говорив про те, що нам треба зробити домашнє завдання. У нас фантастична за потенціалом країна. Тут можна зробити набагато більше іноземному інвестору, аніж в їх юрисдикціях. Інвестувати сюди цікаво, питання лише в тому, що тут дуже високі ризики. Були дуже високі ризики.
 
І наше з вами завдання довести, що нам можна вірити. Ми просто повинні почати виконувати контракти як країна і як суспільство. І всередині країни, і назовні. Нам повинні вірити", - додав він.
 
За його словами, в Україні "традиційно велика кількість груп впливу, які звикли паратизувати на країні. 
 

"Так більше не можна. Я представив нового керівника Державної служби геології та надр - Романа Опімаха. На мою думку, професійна, порядна людина, з правильним світоглядом. У нього є два місяці, щоб навести лад в цій службі. За моєю інформацією, 80% людей в цій службі досі сиділи на конвертах (тобто зарплати в конвертах). Як можна взагалі розраховувати на те, що сюди до тебе прийде інвестор, якщо ти всім морочиш голову? Тому я би почав з домашнього завдання", - зазначив Гончарук. 

 
Коментарі (0)