ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаО.Гончарук:«Коли політики втручаються у ціноутворення, це призводить до корупції»

О.Гончарук:«Коли політики втручаються у ціноутворення, це призводить до корупції»

У 2020 році уряд має намір просунутись у плані побудови ефективних енергетичних ринків. Олексій Гончарук впевнений, що уряд не відійде від цієї ідеології та дуже чітко стоїть на ринковій логіці.
У 2020 році уряд має намір просунутись у плані побудови ефективних енергетичних ринків. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу на вчорашньому Українському енергетичному форумі.
 
"Якщо говорити про енергетику в більш широкому плані - не лише видобування, то тут, звичайно, ні для кого не секрет, що однією з головних проблем України була монополізація. З цим також потрібно справлятись. Ми маємо намір в цьому році дуже просунутись в плані побудови ефективних енергетичних ринків", - сказав Гончарук.
 
Олексій Гончарук впевнений, що уряд не відійде від цієї ідеології та дуже чітко стоїть на ринковій логіці.
 
"Ми дуже добре розуміємо, що коли політики втручаються у ціноутворення, це призводить до корупції і популізму. Тому допустити цього не можна. Держава має захищати людей, які є незахищеними, які не можуть самостійно впоратись з оплатою комунальних послуг, послуг за надання електричної енергії їм, за допомогою інших інструментів – субсидій. Звичайно, люди мають бути захищеними, можливо навіть в першу чергу мають бути захищеними, але таким чином, щоб це не спотворювало енергетичні ринки", - зазначив прем’єр.
 
Нагадаємо, раніше Олексій Гончарук розповідав про те, що поки що іпотечне кредитування для багатьох молодих сімей недоступно.
 
"Сьогодні молода сім'я, яка приїхала в місто, пішла на роботу, отримує якийсь дохід, ніколи не зможе дозволити собі купити квартиру в кредит, тому що відсотки дуже високі ... Якщо говорити про ринок іпотеки, то він недоступний, так як дуже високий. Навіть не знаю, наркотиками треба, напевно, або зброєю торгувати для того, щоб виплачувати таку іпотеку. Сьогодні це кабала", - сказав прем'єр.

За словами Гончарука, завдання уряду - гривневі іпотеки під 10%. 

 
Коментарі (0)