ГоловнаКоментаріЖитлоО.Гончарук:«Молода сім'я ніколи не зможе дозволити собі купити квартиру в кредит»

О.Гончарук:«Молода сім'я ніколи не зможе дозволити собі купити квартиру в кредит»

Український уряд ставить собі за мету зменшення ставки по іпотечних кредитах. Поки що іпотечне кредитування для багатьох молодих сімей недоступно, підкреслив він.
Український уряд ставить собі за мету зменшення ставки по іпотечних кредитах. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" 23 лютого заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.
 
Поки що іпотечне кредитування для багатьох молодих сімей недоступно, підкреслив він.
 
"Сьогодні молода сім'я, яка приїхала в місто, пішла на роботу, отримує якийсь дохід, ніколи не зможе дозволити собі купити квартиру в кредит, тому що відсотки дуже високі ... Якщо говорити про ринок іпотеки, то він недоступний, так як дуже високий. Навіть не знаю, наркотиками треба, напевно, або зброєю торгувати для того, щоб виплачувати таку іпотеку. Сьогодні це кабала", - сказав прем'єр.
 
За словами Гончарука, завдання уряду - гривневі іпотеки під 10%.
 
"Наше завдання - щоб банки кредитували дешево, щоб вони кредитували максимум під 10%. Іпотека під 10% в цьому році - це одна з наших головних завдань, якщо ми говоримо про дешевий ресурс. Якщо банки дешево будуть кредитувати економіку, це дасть можливість і дасть ресурс розвиватися, вкладати гроші, скажімо, в реальний сектор", - зазначив прем'єр.
 
Він сказав, що в банківській системі України "багато грошей", але "вона дуже дорого віддає їх в економіку".
 
"У нас в банківській системі багато грошей. Це називається розумним словом" ліквідність ". Вона ну дуже ліквідна сьогодні. Але якщо говорити простою мовою, там багато грошей, але вони їх дуже дорого віддають в економіку ... Причин цього багато. І макропрічіни (тому що ризиків багато), і тому, що Національний банк тримав свою ставку рефінансування досить високо ... Але за останні кілька місяців вона зменшилася на 4,5%. і це дуже серйозний прогрес", - сказав прем'єр.
 
Він нагадав, що в січні НБУ знизив облікову ставку до 11%.
 

"Це дуже багато. І ми працюємо з Національним банком над тим, щоб вона як мінімум в цьому році була 7%. Ми хочемо, щоб це сталося раніше, вони готові виходити на 7% пізньої осені. Що це означає для простих людей? Те , що можна піти і в іпотеку купити квартиру", - резюмував прем'єр. 

 
Коментарі (0)