ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГО.Гончарук:«Найефективніший спосіб знизити вартість на тепло – підвищити енергоефективність будівель»

О.Гончарук:«Найефективніший спосіб знизити вартість на тепло – підвищити енергоефективність будівель»

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав метою діючого Кабміну - зниження витрат українців на комунальні послуги до 15% сімейного бюджету. Досягнення цих амбіційних планів він бачить й через термомодернізацію житлових будинків.
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав метою діючого Кабміну - зниження витрат українців на комунальні послуги до 15% сімейного бюджету. Досягнення цих амбіційних планів він бачить й через термомодернізацію житлових будинків. Про це очільник уряду написав на своїй сторінці у Facebook.
 
"Найефективніший спосіб знизити вартість на тепло в платіжці – підвищити енергоефективність будівель. У платіжці дві складові – ціна тепла й обсяг споживання. Суттєво зменшити споживання можна коштом енергоефективних заходів. Економія від 25% до 60% тепла — веде до зменшення суми у платіжці", - написав Гончарук.
 
Олексій Гончарук нагадав, що у 2020 році "на повну потужність" запрацює Фонд енергоефективності за новим принципом: "згори-донизу". 
 
"До урядової ініціативи термомодернізувати якомога більше багатоквартирних будинків у цьому році вже долучились представники 31 міст з 18 областей України", - додав Прем'єр.
 
"Мета уряду – зробити так, щоб витрати людей на комунальні послуги були не більше 15% сімейного бюджету", - підсумував Гончарук.
 
Нагадаємо, напередодні під головуванням Президента Зеленського відбулася нарада з питань тарифів на послуги теплопостачання для населення та реалізації програми енергоефективності у житловому фонді.
 
 
 
Коментарі (0)