ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Хабатюк:"На ринку склалися ненормальні відносини, коли порушують правила"

О.Хабатюк:"На ринку склалися ненормальні відносини, коли порушують правила"

Час із фіксованою ціною на газ на рівні 6,99 грн треба використати для того, щоб навести лад на ринку, про це заявив Олексій Хабатюк, заступник голови департаменту енергоефективності "Нафтогазу"
Час із фіксованою ціною на газ на рівні 6,99 грн треба використати для того, щоб навести лад на ринку, про це заявив Олексій Хабатюк, заступник голови департаменту енергоефективності "Нафтогазу", в ефірі програми Energo live на телеканалі "Еспресо".
 
"Не хотілось би, щоб цей час, ця передишка з 6,99 стала просто локальним тимчасовим рішенням, щоб зняти напругу. Хотілось би, щоб цей час був використаний органами влади для того, щоб привести в порядок ринок як такий і взаємовідносини", — сказав Олексій Хабатюк.
 
За його словами, на ринку склалися ненормальні відносини, коли порушують правила — і це не призводить до покарання.
 
"Правила мають бути одні для всіх, і вони мають виконуватися. Тут відповідальність лягає на НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) і Антимонопольний комітет. Один ліцензує діяльність облгазів, другий слідкує за недопущенням монополій, — або якщо монополії є, щоб вони не зловживали своїм положенням — не завищували ціни, не вчиняли зговір", — стверджує Хабатюк.
 
Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів енергетичну нараду Кабінету Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики, щоб вирішити питання із зависокими цінами на газ для українців.
 

На нараді після довгого обговорення було ухвалене рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової. Це означає зниження в платіжках людей на понад 30%. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Січня 2021 p. 23:46
Взимку (особливо при мінусовій температурі) "Євро-реконструкція" подає у хрущівки сильно перегріту воду ( майже окріп) , причому під великим тиском. Це вкрай небезпечно, оскільки при пориві і будинок може розмитись і мешканці зваритись..........................Краще би збільшили температуру батарей, а не води.