ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОколиці Харкова позбавлять від «каналізаційних» проблем

Околиці Харкова позбавлять від «каналізаційних» проблем

У Харкові планують найближчим часом вирішити проблему каналізаційних стоків у сел. Кулиничі. Це стане можливим завдяки реконструкції місцевої насосної станції.

Невдовзі каналізаційні стоки більше не потраплятимуть у річку Немишля і не забруднюватимуть навколишнє середовище околиць Харкова. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Згідно з повідомленням, це стане можливим завдяки реконструкції насосної станції, яка знаходиться в сел. Кулиничі.

За словами першого заступника гендиректора КП «Харківводоканал» Олександра Коваленка, тут встановлять прогресивне енергозберігаюче насосне обладнання, замовлене в Швеції, яке дозволить і економити електроенергію, і забезпечити водовідведення в селищі. Окрім того, побудують напірний каналізаційний колектор протяжністю 1404 м і самопливний каналізаційний колектор по вул. Кулиничівський. Перший етап робіт планують завершити вже до кінця цього року. На його реалізацію з міського бюджету виділено 5,6 млн грн.

До того ж, в планах міста і підприємства реконструювати комунікації всього селища. Пан Коваленко підкреслив, що зараз його жителі п'ють воду з мілководних свердловин, яка відповідає вимогам СЕС, але все ж недостатньо добра за якістю. Щоб вирішити цю проблему і підключити будинки в селищі до міського водопроводу, тут побудують водовід діаметром 225 мм і довжиною 1200 м. Цей етап реконструкції повинні закінчити в серпні 2015 року.

Нагадаємо, реконструкція насосної станції почалася на початку жовтня. Загальна вартість запланованих робіт складає понад 18 млн грн.

 
Коментарі (0)