ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГО.Кучеренко:"У січні українці все ж отримають шокуючі платіжки"

О.Кучеренко:"У січні українці все ж отримають шокуючі платіжки"

Зменшення ціни на газ для українців до 6,99 грн/куб відбудеться лише з 1 лютого, а от за січень 2021 року населення держави буде платити приблизно 9,5 грн за метр кубічний палива.
Зменшення ціни на газ для українців до 6,99 грн/куб відбудеться лише з 1 лютого, а от за січень 2021 року населення держави буде платити приблизно 9,5 грн за метр кубічний палива.
 
Про це в ефірі одного з телеканалів розповів народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ВР Олексій Кучеренко.
 
“Якщо ви візьмете свої минулорічні платіжки за січень місяць і побачите, що ціна була 4,7 грн. Ще гривня, в середньому, був тариф облгазу. А зараз, з цією ціною в 7 грн та тарифом на доставку у 2-2,5 грн, буде приблизно 9,5 грн. То ніякого пониження не відбувається, а навпаки, по відношенню до минулого року підвищення в півтора раза. Але якщо ви послухаєте, що вам обіцяв Коболєв з Вітренком 9,5 грн на лютий, а зараз буде ось ця фіксована ціна з лютого. До речі, з 1 лютого, а не з 1 січня — там уже нічого назад не відмотаєш, буде та ціна, яку виставили вам в платіжках. А от з наступного місяця буде ціна 6,99 — дійсно вам подарували зменшення цієї ціни”, - відзначив нардеп.
 
Далі він поставив питання представникам влади про “найкращу реформу сучасності” - ринок газу та роль Міжнародного валютного фонду.
 
“Регулювання ринку газу — це не погано. Але, нам дозволить це робити старший брат з далеких країн — МВФ?Бо з ним, поки-що, не було перемовин, розумієте? Не зрозуміло, що він скаже. І це стане ключовим питанням”, - зауважив Кучеренко.
 
Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів енергетичну нараду Кабінету Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики, щоб вирішити питання із зависокими цінами на газ для українців.
 
На нараді після довгого обговорення було ухвалене рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової. Це означає зниження в платіжках людей на понад 30%.
 

 

 
Коментарі (0)