ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кучеренко:"З 1 січня буде скасована пільгова плата за перші 100 кВт*год електроенергії"

О.Кучеренко:"З 1 січня буде скасована пільгова плата за перші 100 кВт*год електроенергії"

Нардеп вважає, що НКРЕКП підготувала “новорічні подарунки” українцям у вигляді підвищення тарифів на комунальні послуги
На минулому тижні виповнився рік з дня опублікування відео президента України Володимира Зеленського на спортивній доріжці, в якому він обіцяв знизити тарифи на житлово-комунальні послуги для українців і завірив, що його команда знає як це зробити. Але натомість змінився другий уряд, а тарифи на послуги ЖКГ для українців продовжують зростати.
 
Про це під час брифінгу у парламенті заявив народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко.
 
За його словами, Уряд та НКРЕКП підготували для українців новорічні «подарунки».
 
«Перше – готуйтесь, будь ласка, з 1 січня наступного року, і уряд про це вже оголосив, із великою ймовірністю буде скасована пільгова плата за перші 100 кВт*год електроенергії. Таким чином, кожна платіжка за електроенергію зросте на 70-80 грн. Найбідніші верстви населення відчують це дуже серйозно на собі», – сказав Кучеренко.
 
Також народний депутат розповів і про другу негативну подію у сфері комунальних послуг.
 
«Чекає і друга новина – нещодавно Нацкомісія підняла тарифи на розподіл газорозподільчим компаніям, які займаються постачанням газу. І тепер, шановні українці, готуйтеся. Наприклад, в Умані Черкаської області у компанії «Уманьгаз» тариф на розподіл стане 2,4 грн/куб. м газу. Таким чином літній людині для опалення будинку треба буде додатково сплатити 400-500 грн. Така ж ситуація буде в Кіровоградській області, і в Закарпатській, і в інших областях. При цьому в Києві тариф на розподіл газу складає 0,35 грн/куб. м газу», – повідомив нардеп.
 
Кучеренко вважає, що така різниця у тарифі на розподіл газу викликає сумніви у правильності розрахунків.
 
«Готуйтеся, що платіжки за газ будуть дуже зростати. Так само я сповіщаю про не дуже приємну новину – НКРЕКП оголосила, що найближчим часом на 20% зростуть тарифи на воду. За останні 5 років тарифи на воду зросли приблизно в 5 разів. Хіба у нас покращився стан води? Можливо з’явився облік? Зменшились втрати?», – задає запитання Кучеренко.
 
Парламентар вважає, що це не останнє підвищення. Тільки за листопад борг населення на послуги ЖКП зріс на 5 млрд грн.
 

«Я прогнозую, що на весну цей борг значно зросте. І ми вчергове отримаємо наслідки бездумної тупикової державної тарифної політики й роботи так званих ринків», – наголосив Кучеренко. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Грудня 2020 p. 21:12
За останні декілька місяців магазинні ціни на продукти харчування збільшилися у середньому на 50 відсотків, тобто, у 1,5 рази. А зростання цін означає стрибок інфляції, знецінення національних грошей. ------------------------------------------------. Нехай у вас була певна сума гривень, за які ви могли придбати певну кількість товарів і послуг. Ви не витратили ці гроші, потім пройшов деякий час, товари і послуги здорожчали, і тепер з"ясувалось, що ви можете купити за ці гривні значно менше тих самих товарів і послуг. Фактично це означає , що вас просто-напросто обікрадено. А крадій, звісно, той, хто провадить інфляцію, тобто, держава.------------------------А як держава регулярно провадить інфляцію? Так саме способом регулярного підвищення зарплат і провадить.
Коля Пухов
15 Грудня 2020 p. 23:41
"З 1 січня буде скасована пільгова плата за перші 100 кВт*год електроенергії"--------------------------------З цього приводу є слушна пропозиція для народного президента: зменшити депутатам їхні величезні зарплати разів у 5-7, адже реально вони їх не заробляють.