ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГО.Кучеренко:«З такою кількістю субсидіантів, як в Україні, країн більше немає»

О.Кучеренко:«З такою кількістю субсидіантів, як в Україні, країн більше немає»

Для країни є катастрофічними як кількість громадян, які потребують субсидій, так і витрати бюджету на субсидіантів
Для країни є катастрофічними як кількість громадян, які потребують субсидій, так і витрати бюджету на субсидіантів, це розповів міністр ЖКГ України у 2007-2010 роках Олексій Кучеренко в ефірі телеканалу ZIK, повідомляє СВЖ України. 
 
Олексій Кучеренко розповів, що верифікація субсидіантів – це дуже важлива річ, адже це зачіпає інтереси всіх платників податків. А тому держава має повне право контролювати, як ці гроші використовуються. Однак не зрозуміло, як саме має працювати механізм перевірки.
 
«Якщо в Польщі житлові субсидії отримує 2% громадян, то перевірити і верифікувати їх набагато простіше, ніж в Україні, де субсидіантів є більш ніж 50%. І покажіть мені дієві некорупційні механізми, які працюватимуть за такої великої кількості отримувачів субсидій, щоб зрозуміти, хто дійсно потребує компенсації, а хто ні», – зауважив Олексій Кучеренко.
 
Міністр вважає, що така робота потребує великого адміністративного штабу, на функціонування якого також треба величезні кошти. До того ж, якщо працюватимуть соціальні інспектори, то це будуть чергові корупційні схеми, передбачає експерт.
 
«Хочу зауважити, що сам по собі механізм субсидій є цілком прийнятним і цивілізованим, проте з такою кількістю субсидіантів, як в Україні, країн більше немає. Тому зараз держава фактично проводить експеримент над своїми громадянами», – визнав Олексій Кучеренко.
 
Також він зауважив, що створення єдиного реєстру громадян, які отримують субсидії – це правильний крок, але його потрібно було робити ще 4 роки тому.
 
«Закладена на субсидії сума розміром у 71 мільярд – це не кінець, і вона поступово буде збільшуватися. Особливо, якщо врахувати, що НАК «Нафтогаз» разом з МВФ вже задекларували своє бажання підняти ціну газу на 62%.
 

І після цього зростатиме не тільки кількість громадян, які потребують субсидій, але і борги теплокомуненерго, які вже складають 35 мільярдів гривен», – констатував Олексій Кучеренко. 

 
Коментарі (3)
Читач2
30 Березня 2018 p. 13:10
"... з такою кількістю субсидіантів, як в Україні, країн більше немає." Та, шо ви кажете, пане міністре?!?!?! А з таким дисбалансом між доходами громадян і цінами (і не тільки на комуналку) країни є???? Як вже набридло "слухати" це "бла-бла-бла"!!! Чи ви думаєте, що населення України - це суцільні дурні?!?! Наша біда не в тому, що бюджет не може нагодувати всіх нужденнмх, а в тому, що наші мільйонери ніяк не можуть нажертись!!!!
Коля Пухов
30 Березня 2018 p. 23:45
А що таке, взагалі, субсидія? Cубсидія -- це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня , лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Але знецінення гривні стосується усіх і постійно, а часткова компенсація цього знецінення надається вибірков та тимчасово. ------------------------------------------------------------------------------- Тобто насправді О.Кучеренко сказав: «З такою швидкістю знецінення національних грошей, як в Україні, країн більше немає».
Коля Пухов
31 Березня 2018 p. 00:12
Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - це масовий грабунок людей владою тієї держави, яка провадить це знецінення.