ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОкупанти анонсували тестовий запуск води в розбомблений Маріуполь

Окупанти анонсували тестовий запуск води в розбомблений Маріуполь

Російські окупанти анонсували тестовий запуск води в розбомблений Маріуполь. Хочуть запустити насосну станцію в селі Старий Крим.
Російські окупанти анонсували тестовий запуск води в розбомблений Маріуполь. Хочуть запустити насосну станцію в селі Старий Крим. Загарбники розповідають, що води вистачить приватному сектору та першим поверхам багатоповерхівок. 
 
Про це повідомив радник мера Маіруполя Петро Анрющенко.
 
За словами мера міста, технічно можливо запустити насосну станцію, якщо до неї протягнули електрику з Нікольського району. Однак подача води без застосування інших насосних станцій в середні міста неможлива. Тому водопостачання як такого не буде.
 
Чиновник зазначив, що такі спроби окупантів призведуть до підтоплення на ділянках прориву та переповнення каналізаційної системи, яка не працює і навіть не планують її запуск.
 
"Не складно прорахувати, до чого це призведе. Окупанти вирішили просто втопити Маріуполь в лайні буквально," – наголосив Петро Андрющенко.
 
Також він звернув увагу на наслідки таких дій. Найбільші ризики полягають у стрімкому зростанні інфекційних захворювань та смертності. Хоча він припустив, що це цілком може бути частиною плану росіян.
 
Раніше у мерії попередили, що понад 10 тисяч українців, які досі залишаються в Маріуполі, до кінця 2022 року можуть померти від хвороб та нестерпних умов.
 

Люди вже третій місяць живуть в повній антисанітарії. У них погане харчування, немає можливості прати речі, відсутність медичної допомоги, а також психологічний стан стресу. 

 
Коментарі (0)