ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Окуповані» електростанції потрапили під «скорочення»

«Окуповані» електростанції потрапили під «скорочення»

Міненерго припиняє розрахунки майже з двома десятками електростанцій, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу. Відповідний перелік вже зареєстрували у відомстві.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості затвердило перелік електростанцій, які знаходяться на територіях підконтрольних бойовикам та припиняє з ними розрахунки. Перелік таких об’єктів затверджено в наказі відомства від 18 лютого.

Під «скорочення» потрапили 15 електростанцій: Старобешівська ТЕС («Донбасенерго»), Зуївська ТЕС (ДТЕК), Зуївська експериментальна ТЕЦ, енергоустановки «Донецького метзаводу», «Ясиновського коксохімічного заводу», «Алчевського коксохімічного заводу», «Горлівського коксохімзаводу», «Макіївського метзаводу», «Алчевського меткомбінату», «Єнакіївського метзаводу», «Макіївкокс», ТЕЦ ВАТ «Силур», енергетичні установки концерну «Стирол», комбінату «Каргіл» і «ТПК Укрсплав».

Крім цього, розрахунки припинено і з 4 вітроелектростанціями, які знаходяться на територіях «ДНР» і «ЛНР».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 9 лютого у Міненерго виключили 4 лінії електропередач між Росією та зоною АТО. У відомстві вважають, що таким чином частина імпортованої електроенергії потрапляла у зону бойових дій на сході України.

 
Коментарі (0)