ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго «перерізало» електролінії між РФ та зоною АТО

Міненерго «перерізало» електролінії між РФ та зоною АТО

У Міненерго виключили 4 лінії електропередач між Росією та зоною АТО. У відомстві вважають, що таким чином частина імпортованої електроенергії потрапляла у зону бойових дій на сході України.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості виключило із списку міждержавних ліній електропередач (ЛЕП) чотири лінії, які проходять між Російською Федерацією та зоною АТО. Про це повідомляє «Інтерфакс Україна» з посиланням на Міністерство фінансів.

Відповідне рішення закріплене наказом Міненерговугілля №31 від 23 січня 2015 року, який виключає лінії електропередач «Перемога-Шахта», «Південна-Ростовська», «Амвросіївка-Таганрог» та «Квашино-Тягова-відпака на ПС Гундарівка».

Раніше, Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомляв, що частина імпортованої з Росії електроенергії, надходить в зону АТО. Тож, відомство працює над усуненням цього процесу відбору.

В свою чергу Мінфін планує припинити митне оформлення електрики, яка могла б передаватися цими електролініями.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент Петро Порошенко уповноважив голову Міненерго Володимира Демчишина підписати угоду з МБРР про кредит на енергетичний проект.

 
Коментарі (0)