ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаОлексій Гончарук: «Зелений тариф — це складне питання»

Олексій Гончарук: «Зелений тариф — це складне питання»

Кабмін постійно перебуває у діалозі з інвесторами та шукає компроміс щодо "зеленого тарифу", це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час звіту уряду
Кабмін постійно перебуває у діалозі з інвесторами та шукає компроміс щодо "зеленого тарифу", це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час звіту уряду.
 
"Зелений тариф — це складне питання. Він був встановлений дуже високим і фактично ми зобов'язалися людям, що будують зелену генерацію, платити дуже дорого за електроенергію. Така практика існувала у світі. Сюди зайшло багато інвесторів, які на ці умови пристали. Але зараз ми передбачаємо серйозні проблеми з тим, щоб обслуговувати такі високі зобов'язання", - сказав Гончарук.
 
Олексій Гончарук розповів, що зараз уряд веде діалог з ринком.
 
"Наше міністерство енергодовкілля побудувало модель ринку, показало всю економіку інвесторам. Ми постійно обговорюємо постійний компроміс, щоб не допустити ретроспективну зміну правил. Ми хочемо її не допустити", - додав Гончарук.
 
Нагадаємо, законопроект змін до закону "Про альтернативні джерела енергії" та в закон "Про ринок електроенергії" для перегляду "зеленого" тарифу мали оприлюднити наприкінці січня 2020 року. 
 

Раніше у Міненергодовкілля розкритикували законопроект №2543, як такий, що призведе до необґрунтованого підвищення тарифів для кінцевих споживачів і відповідно матиме негативні наслідки для економіки України.  

 
Коментарі (0)