ГоловнаНовини ЖКГПодіїОлексія Чернишова звільнили з посади Міністра розвитку громад та територій України

Олексія Чернишова звільнили з посади Міністра розвитку громад та територій України

Верховна рада звільнила Олексія Чернишова з посади Міністра розвитку громад та територій України. Найімовірніше, Олексій Чернишов стане новим головою НАК "Нафтогаз Україна"
Верховна рада звільнила Олексія Чернишова з посади Міністра розвитку громад та територій України, про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.
 
"Подяка команді Мінрегіону, яка за цей час пройшла шлях ефективних трансформацій та у час лютневої навали змогла швидко адаптувати управління Міністерством Василь Володін, Василь Лозинський, Олена Мацків, Наталія Козловська, Iван Лукеря, Igor  Korkhovyi, Олександр Дудченко, Наталія Хоцянівська", - написав Олексія Чернишов у пості подяки.
 
За інформацією народних депутатів, найімовірніше, Олексій Чернишов стане новим головою НАК "Нафтогаз Україна".
 
Якщо це станеться, то призначення керівником «Нафтогазу» колишнього міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова буде незаконним, оскільки порушує закон «Про запобігання корупції».
 
Про це повідомляють видання LIGA.net з посиланням на лист голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
 
У листі йдеться, що уряд зараз виконує функції загальних зборів та наглядової ради НАК.
 
Водночас норми закону «Про запобігання корупції» прямо забороняють чиновникам та держслужбовцям влаштовуватися на роботу в юридичні особи, якщо ці компанії підпадали під їхній контроль чи нагляд. Заборона діє протягом року з моменту припинення функцій держави.
 
«Таким чином, призначення будь-кого з членів Кабінету міністрів України до НАК «Нафтогаз України» за вказаних обставин є незаконним», – йдеться у листі Новікова.
 

Зазначимо, що раніше аналогічна проблема виникла під час призначення Юрія Вітренка керівником «Нафтогазу». Він теж до цього виконував обов'язки міністра енергетики та безпосередньо курував компанію.  

 
Коментарі (0)