ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Маркарова:«Тарифи на ЖКП в Україні знижуватися не будуть»

О.Маркарова:«Тарифи на ЖКП в Україні знижуватися не будуть»

Міністерка фінансів України Оксана Маркарова заявила, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні знижуватися не будуть
Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні знижуватися не будуть.
 
Мінфін і уряд виступають за введення ринкових цін на енергоресурси, зокрема газ. Даний спосіб ціноутворення тарифів ЖКГ обумовлений також вимогою Міжнародного валютного фонду.
 
Про це Маркарова розповіла в інтерв'ю на телеканалі "1 + 1".
 
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в новому проекті діяльності уряду передбачає сплату комунальних послуг для малозабезпечених сімей в розмірі не більше 15% від доходу. Також визначено, що розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям в 2019 році не може становити більше 75 відсотків від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї.
 
Тарифи ЖКГ знижуватися не будуть. І причина лежить саме в факторах, що впливають на ціноутворення, вважає Маркарова.
 
"Питання в ринковому утворенні тарифів. Ціна на природні ресурси повинна відповідати їхній ціні. Якщо ціна на газ є ринковою, то уряд тим, кому треба допомогти — повинен допомагати через субсидії", - повідомила Маркарова.
 
Механізм встановлення цін на газ для населення, який діє в Україні зараз, є несправедливим, оскільки він дозволяє платити за комуналку менше як людям з низькими доходами, так і людям з високими доходами.
 
Крім цього, введення ринкових цін на газ для населення є однією з вимог МВФ. Також в МВФ підтримують прагнення уряду виплачувати грошові субсидії тим громадянам, для яких комуналка надто дорога.
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
07 Жовтня 2019 p. 22:55
Вже мабуть кожен школяр знає, що не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.------------------------------Щоб зупинити інфляцію, ( а значить, і зростання цін і тарифів) треба запустити сучасне конкурентноспроможне (у світовому масштабі) виробництво найновішої техніки .---------- А це можливо? Дуже сумніваюсь, адже тепер Україна навіть дитячі самокати і велосипеди імпортує з-за кордону, не кажучи вже про автомобілі, смартфони і компьютери.
Коля Пухов
07 Жовтня 2019 p. 23:04
Тобто, у плані виробництва ця держава - псевдо ( не має виробництва), але вишкріба вона і репресує пересічних зовсім не понарошку...