ГоловнаНовини ЖКГТранспортОмелян: Підвищення зарплат дорожникам повертає заробітчан додому

Омелян: Підвищення зарплат дорожникам повертає заробітчан додому

Висока зарплатня працівників автодорожної сфери сприяє поверненню в Україну заробітчан з-за кордону, куди вони поїхали на заробітки.

Висока зарплатня працівників автодорожної сфери сприяє поверненню в Україну заробітчан з-за кордону, куди вони поїхали на заробітки.

Суттєве підвищення зарплат працівникам автодорожної сфери сприяє поверненню в Україну заробітчан з-за кордону, куди вони поїхали на заробітки.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Мені дуже приємно, що в автодорожній сфері розпочався зворотний процес. Якщо раніше люди виїжджали масово за кордон, шукали там роботу, зараз вони повертаються в Україну. Середня зарплата зросла відчутно», - сказав Омелян.

Він уточнив, що якщо говорити про звичайного робітника, то середня зарплата по галузі 15 тисяч грн, і до цієї суми слід ще додати забезпечення на проживання, харчування і транспортні послуги.

За словами Омеляна, у Польщі чи Словаччині українець зароблятиме близько 1,5 тис. доларів, але щонайменше половину від цієї суми він віддасть за проживання, а ще ж треба передати гроші родині, яка залишилася на Батьківщині.

Водночас інженери у галузі отримують на руки, за словами міністра, близько 25-30 тисяч гривень.

Нагадаємо наприкінці червня планує повторно розглянути результати перевірок, що будуть здійснені за результатами ремонтних робіт на дорогах.

Раніше повідомлялося, що до 1 червня мають бути завершені перевірки на дорогах, на яких у 2017 році були проведені ремонтні роботи.

Раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що цього річ уряд має намір відремонтувати удвічі більше доріг, ніж у минулому.

"Ми у 2017 році відремонтували доріг більше, ніж у 2011 році, коли країна готувалася до Євро 2012. У цьому році обсяги робіт будуть збільшені удвічі порівняно з 2017 роком", - сказав Гройсман.

Також він додав, що відповідальність за ремонти доріг місцевого значення лежить на місцевій владі, адже вона має достатньо ресурсів для здійснення таких робіт.

 

 
Коментарі (0)