ГоловнаНовини ЖКГТранспортОмелян: Загрози транспортній системі після кібератаки немає

Омелян: Загрози транспортній системі після кібератаки немає

Наразі сайт Мінінфраструктури працює, але окремі комп’ютери співробітників залишаються заблокованими.

Мінінфраструктури також зазнало хакерської атаки, проте жодної загрози для транспортної системи України немає.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна", йдеться у повідомленні Укрінформу.

"Ми теж потрапили під хакерську атаку, це було підприємство інфраструктури, також саме Міністерство інфраструктури. Сайт працює, але окремі комп’ютери співробітників, а також підрозділів державного підприємства, які стосуються неопераційної діяльності, були на певний час заблоковані", - сказав міністр.

За його словами, нині ситуація нормалізована, робота проводиться у звичайному режимі. Наразі жодної загрози для транспортної системи України немає.

"Ми продовжуємо свою роботу у звичному руслі, тут немає жодної загрози для транспортної системи України. Але, безумовно, потрібно значно посилити захист від кібератак, які, ми розуміємо, що будуть постійними", - сказав Омелян.

Він додав, що в Укрзалізниці постраждали комп’ютери, які отримували повідомлення за системою M.E.Doc, які не мають жодного впливу на роботу самої системи.

"Вдалося оперативно локалізувати і по "УЗ", і по аеропортах. Також була атака на один з морських портів, там теж ситуація нормалізована. Усі працюють у штатному режимі", - зазначив міністр.

За його словами, робота з перешкоджання кібератакам розпочалася ще у 2015 році, до неї залучені експерти з США та ЕС.

Як повідомлялося раніше, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування. Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб'єктивних причин не увійшли до захищеного контуру, об'єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору.

За словами секретаря РНБО, первинний аналіз вірусу, що атакував інформсистеми в Україні, свідчить про російський слід.

 

 
Коментарі (0)