ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоОновлення житлофонду в Україні йде дуже повільно

Оновлення житлофонду в Україні йде дуже повільно

Старі будинки старіють, а нових будують мало

В Україні жорстко стоїть питання старіння житлового фонду, а процес технічного регулювання нового будівництва і його гармонізації з європейськими нормами розпочато, але йде повільно.

Про це заявила голова сектора Будівництво BRDO Олена Шуляк під час виступу на четвертому щорічному EE Real Estate Forum & Project Awards.

«Для оновлення житлового фонду в Україні з урахуванням діючих темпів заміщення новим житлом старого потрібно не менше 200 років.

І навіть за умови прискорення темпів будівництва без поновлення стандартів, будівельних норм і правил, нове житло не буде відповідати сучасним запитам по комфорту, енергоефективності та екологічності », - сказала Олена Шуляк.

У столиці побудують дві висотки з квартирами для бійців АТО

У зв'язку з цим вона наголосила на важливості законодавчих ініціатив Верховної Ради.

«Процес оновлення системи технічного регулювання, її гармонізації з європейськими нормами розпочато, але проходить він дуже повільно, хоча часу залишається мало.

За міжнародними зобов'язаннями по Асоціації з ЄС, у нас залишився тільки один рік для того, щоб гармонізувати будівельні стандарти і прийняти 305 регламент Євросоюзу для подальшої євроінтеграції », - зазначила експерт.

 

 
Коментарі (0)