ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024О.Оржель:«На сьогодні у нас рекордні запаси газу у підземних газосховищах та вугілля на складах»

О.Оржель:«На сьогодні у нас рекордні запаси газу у підземних газосховищах та вугілля на складах»

Міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна зможе забезпечити всіх українців запасами газу та вугілля на зиму у разі зупинки транзиту газу з 1 січня 2020 року
Міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна зможе забезпечити всіх українців запасами газу та вугілля на зиму у разі зупинки транзиту газу з 1 січня 2020 року, про це міністр розповів в етері ток-шоу “Свобода слова”.
 
“На сьогодні у нас рекордні запаси газу у підземних газосховищах, так і відповідно вже вугілля на складах. Це означає що? Головне, що Україна цієї зими без транзиту не замерзне. Навіть без транзиту ми енергозабезпечимо кожного українця, кожний український бізнес. Це був перший пріоритет”, — заявив Олексій Оржель.
 
Другим пріоритетом міністр назвав забезпечення доходу від використання української газотранспортної системи під час співпраці з партнерами з ЄС.
 

Міністр вважає, що найбільші ризики зазвичай виникають у лютому-березні, коли запаси природного газу у сховищах зменшуються. Проте проведені оператором газотранспортної системи стрес-тести свідчать, що навіть у цей період Україні вистачить газу для надання споживачам. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
24 Листопада 2019 p. 01:02
У нас коли на вулиці похолодало , то і батареї похолодали. А повинно ж бути навпаки: батареї мають бути більш теплими саме при похолоданні.----------------------------------Натомість гарячу воду в кранах не треба розігрівати до кипіння - цілком достатньо 45-50 градусів.
Коля Пухов
24 Листопада 2019 p. 21:19
У неопалювальні півроку гарячої води періодично у кранах немає, а коли включають опалення, то у кранах з"являється окріп , причому під потужним тиском. Тобто , керманичі створюють населенню або великі незручності ( через відсутність гарячої води) , або велику небезпеку (враховуючи можливий прорив труби з окропом).--------------------------А чому б не зробити просто теплу воду, але цілий рік , без перерв? А то кидаються із крайності в крайність, замість того, щоб вибрати золоту середину.