ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГОпалення для киян здорожчало майже на 25%

Опалення для киян здорожчало майже на 25%

Київтеплоенерго заявляє, що жителі столиці заплатили на 20% більше за опалення в грудні через похолодання

 

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook поділилося інформацією, що вартість опалення в столиці зросла на 18,5%, до 26,8 гривень за квадратний метр.

Порівняння проводилося грудневої і листопадової ціни. Все через зниження температури. Столичні багатоповерхові будинки спожили на 16 відсотків більше тепла в останній місяць 2021 року, ніж у фінальний осінній місяць - листопад.

"Обсяги споживання теплової енергії будинками залежать насамперед від температури зовнішнього повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку", - йдеться в публікації.

Там також представили дані, що в грудні середньомісячна температура, за даними Укргідрометцентру, склала -1,6°С.тому споживання і збільшилося, як і вартість опалення.

У "Київтеплоенерго" заявили, що комусь все ж вдалося заплатити менше за опалення. Це стосується мешканців будинків, де були проведені заходи з енергоефективності. Вони витратили десь на 20% менше.

"Щоб не допустити зростання тарифів, Київська міська рада додатково виділила з бюджету 2 млрд грн", - зазначили у зверненні.

 

 

 
Коментарі (0)