ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Опалення в Києві відключати не збираються

Опалення в Києві відключати не збираються

Рішення про завершення опалювального сезону в Києві не можуть прийняти через прогнози синоптиків на швидке зниження температури повітря в столиці

Рішення про завершення опалювального сезону в Києві не можуть прийняти через прогнози синоптиків на швидке зниження температури повітря в столиці. Тому в очікуванні обіцяних синоптиками нічних морозів комунальники подають в будинку тепло мінімальної температури.

Про це на брифінгу повідомив директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатин.

"Є певні нюанси, пов'язані з процедурою початку і закінченням опалювального сезону. Межі опалювального сезону визначаються відповідно до розпорядчого документа. На сьогодні ще немає розпорядчого документа про припинення опалювального сезону", - сказав він.

За словами Костянтина Лопатіна, прийняття подібного документа впливає не тільки на надання послуг, воно впливає в першу чергу на розрахунок пільг і субсидій для тих категорій споживачів, які ними користуються.

"З огляду на, що сьогодні ми згідно з прогнозами гідрометцентру матимемо суттєве зменшення температури зовнішнього повітря, вже на цьому тижні, тобто з переходом в мінусові температури, зокрема вночі, відповідного рішення про припинення опалювального сезону дійсно не приймалося. Але джерела теплопостачання сьогодні працюють в режимі мінімального, допустимого температурного режиму, тобто подати теплоносій більш низької температури, на жаль, уже технологічного неможливо ", - сказав він.

"Що стосується комунальних установ, то рішення приймається керівництвом кожного конкретного закладу. Наприклад, є вже заявки від певних бюджетних установ, організацій, суб'єктів господарювання приватних форм власності, де вони самостійно для себе вирішили припинити опалювальний сезон", - додав Лопатин.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
12 Березня 2020 p. 22:54
Відключення опалення у Києві завжди означає початок літнього періоду регулярних відключень гарячого водопостачання...
Коля Пухов
12 Березня 2020 p. 22:56
То чи треба поспішати залишатись без гарячої води?