ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна прагне компенсації за «втрачений» газ в Криму

Україна прагне компенсації за «втрачений» газ в Криму

Україна сподівається, що Росія компенсує їй газ, котрий знаходився у ПГС Криму і став втраченим для материкової частини країни опісля «націоналізації» «Чорноморнафтогазу».

НАК «Нафтогаз України» звернулася до ВАТ «Газпром» з пропозицією закачати 2 млрд куб. м природного газу в українські ПСГ в якості компенсації за «блакитне» паливо, яке знаходиться на балансі «націоналізованого» кримською владою «Чорноморнафтогазу». Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко, - інформує «Інтерфакс-Україна».

За його словами, НАК направив лист «Газпрому» з пропозицією врегулювати на корпоративному рівні це питання ще 28 квітня.

Нагадаємо, опісля анексії Росією Криму окупаційна влада привласнила майно державної української компанії «Чорноморнафтогаз», у тому числі природний газ, який знаходиться в ПСГ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» на початку квітня повністю втратила зв'язок з 22 газорозподільними станціями у Криму і близько півмісяця до того не отримувала оперативних даних від ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз».

 
Коментарі (0)