ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» залишився без зв'язку зі своїми об'єктами в Криму

«Нафтогаз» залишився без зв'язку зі своїми об'єктами в Криму

У «Нафтогазі» хвилюються за безперебійне та безаварійне газопостачання. Компанія вже близько півмісяця не отримає оперативних даних від «Чорноморнафтогазу».

НАК «Нафтогаз України» втратила зв'язок з 22 газорозподільними станціями у Криму і вже близько півмісяця не отримує оперативних даних від ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що з 2 квітня 2014 року перестали опитуватися в автоматичному режимі 22 газорозподільчі станції УМГ «Харківтрансгаз» Херсонського ЛВУМГ (ПАТ «Укртрансгаз»), розташовані на ділянках магістрального газпроводу Джанкой-Феодосія-Керч на території Кримського півострова.

А починаючи з 14 березня 2014 року «Нафтогаз України» не отримує від ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» щодобову оперативну інформацію про видобуток, транспортування та використання природного газу, нафти та конденсату.

У компанії стурбовані складеною ситуацією, адже ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» є оператором єдиної газотранспортної системи України і відповідає за безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів, а також забезпечує функції оперативно-диспетчерського управління газотранспортною системою України та балансування обсягів природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, опісля нелегітимного проведення референдуму та анексії Криму, українські державні енергетичні об’єкти, в тому числі і «Чорноморнафтогаз», були фактично привласнені самопроголошеною владою півострова.

 
Коментарі (0)