ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищеню тарифів на ЖКП знайшли альтернативу

Підвищеню тарифів на ЖКП знайшли альтернативу

У Мінрегіоні переконані, що потрібно не підвищувати тарифи в житлово-комунальному господарстві, а зменшувати витрати та залучати інвестиції.

Підвищення тарифів не вирішить проблем у житлово-комунальному господарстві, натомість необхідно зменшувати видатки у сфері ЖКГ та залучати інвестиції для модернізації галузі. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, - повідомляє «Укрінформ».

«Наша політика полягає не у підвищенні тарифів, а у зменшенні витрат, більш раціональному використанні тих коштів, які ми збираємо у галузі», - сказав Генадій Темник.

За його словами, головне завдання, яке нині стоїть у житлово-комунальному комплексі, - це залучення інвестицій, проведення модернізації галузі. «Це розв'яже важливе питання - задоволення потреб населення у якісних житлово-комунальних послугах, зменшуючи їх собівартість і не збільшуючи тариф», - сказав Міністр.

Пан Темник також повідомив, що міністерством підготовлено низку законопроектів з питань удосконалення діяльності галузі, стимулювання інвестицій, розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), щодо особливості правовласності житла у багатоквартирних будинках.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон має намір серйозно перевірити економічну обгрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги у регіонах. Таким чином Міністерство виконує доручення Прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо cтримування росту тарифів для населення.

 
Коментарі (0)