ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон 2021/22: першими включили опалення у Львові, Луцьку та Харкові

Опалювальний сезон 2021/22: першими включили опалення у Львові, Луцьку та Харкові

Станом на 12 жовтня підготовка до опалювального сезону в Україні перебуває на фінішній прямій. Так, наразі рівень технічної готовності об’єктів теплового господарства, житлового фонду та об’єктів соціальної сфери становить майже 100%.
Станом на 12 жовтня підготовка до опалювального сезону в Україні перебуває на фінішній прямій. Так, наразі рівень технічної готовності об’єктів теплового господарства, житлового фонду та об’єктів соціальної сфери становить майже 100%. Такі цифри повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
Цьогоріч першими включили опалення у Львові, Луцьку, Харкові та частково в інших містах.
 
Львів
У Львові вчора почали опалювальний сезон для усіх споживачів теплопостачальних підприємств. Будинки і об’єкти теплопостачання технічно готові до подачі опалення, про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
 
«Процес подачі опалення до будинків триває. Станом сьогодні на ранок опалення вже подали до 1952 будинків з 2129. Тобто 92% від загальної кількості. Однак, не всі будинки беруть тепло, є такі, які поки вирішують утриматися і економити кошти», - повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.
 
Луцьк
У Луцьку опалювальний сезон почався також 11 жовтня. Спочатку тепло планували подати в лікарні, садочки, школи на інші навчальні заклади, а після того – населенню та іншим споживачам.
 
Керівник ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський повідомив, що "рішення про те, чи будуть будинки мешканців з теплом, на місцях приймають ОСББ та ЖЕКи".
 
Хмельницький
У Хмельницькому увімкнути опалення ще 6 жовтня у лікувально-профілактичних закладах та дошкільних закладах, незалежно від форм власності. Таке рішення ухвалили через зниження температури повітря. Опалення у бюджетних установах відтягується через збільшення вартості.
 
Тернопіль
У Тернополі початок опалювального сезону почнеться з 12 жовтня. Так вирішили, зважаючи на зниження середньодобової температури повітря. Тепло подадуть до будинків, квартир, обладнаних індивідуальною системою опалення. У школах, лікарнях та садочках тепло увімкнули ще 10 жовтня.
 
Чернівці
У Чернівцях опалюваний сезон розпочався 11 жовтня. У цей день опалення подали для соціальної сфери, проте 18 жовтня – подадуть до домівок та нежитлових приміщень.
 
Чернігів
Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що доручив почати опалювальний сезон у місті з 8 ранку 11 жовтня.
 
Вінниця
У Вінниці опалення для шкіл, садочків та лікарень увімкнули 8 жовтня у тих закладах, які написали заяви. У Вінницькій міській раді пояснили, що у багатоповерхівки тепло дадуть, згідно з правилами – якщо буде нижче 8 градусів упродовж 3 діб.
 
Івано-Франківськ
В Івано-Франківську відсутнє постачання газу в бюджетні установи. Мер міста Руслан Марцінків заявив, що заклади охорони здоров'я, школи, садочки, соціальні заклади не мають опалення. Політик заявив, що це трапилось, попри те, що підписали меморандум на державному рівні та закріпили ціну на газ для бюджетних установ.
 
Мер міста розповів, що на початку року була домовленість про ціни на газ за на рівні 7 – 8 гривень за кубометр, а тепер виходить по 30. Відтак потрібно ще 500 тисяч гривень для міського бюджету.
 
Харків
Тепло 10 жовтня подали до харківських лікарень, дитсадків та інших будівель соціально-культурної сфери. Відповідне розпорядження підписав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.
 
Київ
На початку жовтня опалювальний сезон у Києві розпочався для лікарень, дитсадків та шкіл. Мер міста Віталій Кличко заявив, що "найближчим часом тепло увімкнуть і житловим будинкам столиці".
 
Житомир
У коментарі "Суспільному" заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що 11 жовтня планують почати опалювати дитячі садочки, школи та медзаклади міста.
 
Опалення для населення подаватимуть залежно від погодних умов. Зокрема мовилось – якщо середньодобова температура 11 жовтня не опуститься нижче +8 градусів, то теплопостачання для населення не запускатимуть.
 
11 жовтня мер міста Сергій Сухомлин розповів, що є проблеми у запуску садочку №55, 15, 35, 39, 41 та ДНЗ у селі Вереси. Проте питання обіцяють вирішити протягом 11 – 12 жовтня.
 
Запоріжжя
Гендиректор комунального підприємства "Міські теплові мережі" Олександр Грек заявив, що в 20-х числах жовтня в Запоріжжі проведуть необхідні пусконалагоджувальні роботи. Саме ж опалення увімкнуть в ніч з 24 на 25 жовтня.
 
Дніпро
Керівники комунальних теплопостачальних підприємств міста 7 жовтня заявили, що у Дніпрі опалювальний сезон розпочнеться, коли середньодобова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла протягом трьох днів.
 
Одеса
В Одесі старт опалювального сезону запланували на 1 листопада 2021 року, тобто орієнтовно тоді, коли середньодобова температура повітря не перевищує 8 градусів тепла протягом 3 діб поспіль. Тому дата швидше орієнтовна.
 
Коментарі (0)