ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон для житлового фонду Вінниці завершився

Опалювальний сезон для житлового фонду Вінниці завершився

На виконання рішення виконкомуВМР №704 від 04 квітня 2018 р. «Про закінчення опалювального сезону 2017-2018 років» 06.04.18 завершується опалювальний період 2017-2018 рр для житлового фонду та інших споживачів

На виконання рішення виконкому Вінницької міської ради №704 від 04 квітня 2018 р. «Про закінчення опалювального сезону 2017-2018 років» 06.04.18 завершується опалювальний період 2017-2018 рр для житлового фонду та інших споживачів, повідомляє прес-служба підприємства.

Щодо закладів охорони здоров’я, закладів соціального захисту, освітянських закладів та інших закладів культурного призначення, завершення опалювального сезону відбуватиметься відповідно до наданих заявок керівників відповідних закладів.  
 
Незважаючи на критично низькі температури в певний період зими, КП ВМР «ВМТЕ» забезпечило подачу теплової енергії та гарячого водопостачання в усі заклади соціальної сфери, житловий фонд та інших споживачів.
 
За 2017-2018 рр. відпуск теплової енергії котельнями склав 605 163 Гкал, із них відпуск котельнями, що працюють на біопаливі, становить 7 889 Гкал. 
 
За опалювальний період 2017-2018 р. до теплопостачального підприємства надійшло мінімум нарікань щодо якості послуг. В основному звернення мали наступний характер: відключення електроенергії, надмірні параметри, ремонтні роботи, чистка бойлерів, інше.
 
Відкритим залишається питання взаємодії з житлово-експлуатуючими організаціями (ЖЕКи, ЖЕО, ОСББ). Наше підприємство часто зіштовхується з проблемою, що  деякі житлово-експлуатуючі організації нехтують своїми обов’язками, спрямовуючі всі проблеми, зокрема ті, що у внутрішньобудинковій системі, на ВМТЕ. Хоча теплопостачальне підприємство відповідає лише за стан зовнішніх мереж, а внутрішньобудинкова система  - зона відповідальності житлово-експлуатуючих організацій. 
 
Що ж до питання тарифів, то під час опалювального сезону, а саме в грудні 2017 року, відбулися деякі зміни. Так, двоставковий тариф на послугу з централізованого опалення для населення зменшився, а тариф на послугу з централізованого постачання гарячої води, у зв’язку з підняттям тарифу на послугу з холодного водопостачання, незначно підвищився.
 
У міжопалювальний період  теплопостачальне підприємство докладатиме зусиль, аби мінімізувати ризики на наступний опалювальний сезон 2018-2019 рр.
 
Окрім цього згідно із комплексним планом в міжопалювальний період планується:
 
• продовження реалізації проекту «Реконструкція системи теплозабезпечення мікрорайону Зулінського-Київська», а саме будівництво твердопаливної котельні потужністю 3,3 МВт за адресою вул. Зулінського, 9 та реконструкція газової котельні. 
• реконструкція  теплових мереж протяжністю близько 5 км. 
•      влаштування 142 ІТП  по мікрорайону «Вишенька» 
• перевірка та підготовка усіх об’єктів: котелень, центральних теплових пунктів, теплових камер, індивідуальних теплових пунктів, теплових мереж та мереж гарячого водопостачання.
 
Коментарі (0)