ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОпалювальний сезон на Київщині під загрозою зриву

Опалювальний сезон на Київщині під загрозою зриву

Мешканці Київської області ставлять під загрозу стабільне проходження опалювального сезону у своєму регіоні. ПАТ «Київоблгаз» скаржиться, що заборгованість населення за наданий природний газ перевищує 200 млн грн.

На початок опалювального сезону борги споживачів природного газу Київської області перевищили 212 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київоблгаз».

При цьому уточнюється, понад 60% боржників – це мешканці пристоличних районів – власники заміських дач, котеджів та новобудов.

На сьогодні підприємство було змушене відключити від газопостачання понад 3 тисячі боржників.

«Споживачі, які використали газ, але не розрахувались за нього, повинні усвідомлювати, що ставлять під загрозу не тільки забезпечення теплом своєї домівки, але й проведення опалювального періоду для всієї області, - зазначає голова правління ПАТ «Київоблгаз» Володимир Машталірук, - адже сплачені споживачами кошти першочергово спрямовуються на забезпечення безаварійної та безперебійної роботи, зокрема на функціонування аварійних та експлуатаційних служб, ремонт газових мереж та обладнання».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, борги компаній-споживачів палива перед НАК «Нафтогаз» ставлять під загрозу енергетичну безпеку України. Через це газовий монополіст розпочав процес відключення найбільших боржників від газопостачання. 

 
Коментарі (0)