ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон на об’єктах соціальної інфраструктури під загрозою зриву

Опалювальний сезон на об’єктах соціальної інфраструктури під загрозою зриву

В Україні опалення досі не включено на об’єктах соціальної інфраструктури

 

В Україні опалення досі не включено на об’єктах соціальної інфраструктури.

У зв’язку з цим пацієнтам лікарень доводиться приносити власні ковдри, а в дитсадки і школи батьки вихованців та учнів приносять обігрівачі. Про повідомила експерт в сфері ЖКГ Христина Ненно в ході прес-конференції «Опалювальний сезон: як рекордне зростання цін на газ в ЄС позначиться на українцях?»

За словами експерта, в школах температура повітря зараз тримається на рівні 14-15 градусів.

Одна вихователька, одна нянечка в садку, і одна з них повинна постійно стежити, щоб ніхто з дітей не підбіг і не засунув пальці в обігрівач, — зазначила Ненно.

У свою чергу, глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що відключення опалення чекають школи та інші об’єкти соціальної інфраструктури та далі, оскільки газу в країні для проходження опалювального сезону мало, а гроші на його придбання відсутні: вони були витрачені влітку на реалізацію будівельної програми, оголошеної президентом Зеленським…

Раніше повідомлялося, що лікарні, школи, дитсадки, військові частини та інші бюджетні установи закликають купити газ за тарифом 35-45 гривень за кубометр.

При цьому уряд України уклав з «Нафтогазом» і місцевою владою меморандум, в рамках якого вартість газу була зафіксована на рівні 13,6 гривні за кубометр. Постачати газ на таких умовах повинен «Нафтогаз Трейдинг», однак він не бере участь в тендерах і приходять туди газові компанії готові це робити виключно за ринковими цінами.

 

 

 
Коментарі (0)