ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон розпочався по всій Україні - Нафтогаз

Опалювальний сезон розпочався по всій Україні - Нафтогаз

Наприкінці листопада нарешті можна стверджувати, що опалювальний сезон розпочався в усіх регіонах України. Затримка подачі тепла в оселі в окремих населених пунктах склала майже півтора місяця.
Наприкінці листопада нарешті можна стверджувати, що опалювальний сезон розпочався в усіх регіонах України. Затримка подачі тепла в оселі в окремих населених пунктах склала майже півтора місяця.
 
Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства сфери теплокомуненерго, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО), повідомляє пресслужба компанії.
 
Щоб такі ситуації не повторювались, Нафтогаз закликає виробників тепла, засновників цих підприємств та місцеву владу уважно слідкувати за станом погашення боргів цих підприємств, не накопичувати їх та діяти проактивно. Мешканці населених пунктів, за які вони відповідають, мають право на тепло в оселях незалежно від погодних умов надворі.
 
«Цього року ми знову мали ситуації, коли виробники тепла окремих населених пунктів не лише накопичили критичні борги, через які Нафтогаз за законом не може постачати газ підприємству, але й дотягнули цю ситуацію до холодів. Один із кричущих прикладів — місто Куп’янськ Харківської області, де через безгосподарність місцевої влади люди мусили перекривати дорогу і таким чином спонукати управлінців до дій. Практика успішних міст показує: якщо підприємства та місцева влада не затягують проблеми і системно працюють, щоб усі борги були погашені, мешканці взагалі не турбуються про можливі зриви опалювального сезону — вони впевнені, що все буде добре. Так мають працювати всі підприємства», — говориться у повідомлені.
 

Нагадаємо, у листопаді 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії становить 5375,37 грн за 1 тис. куб. м. 

 
Коментарі (0)