ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОпалювальний сезон у Криму потрапив під загрозу зриву

Опалювальний сезон у Криму потрапив під загрозу зриву

Споживачі окупованого Криму заборгували «Чорноморнафтогазу» близько 2 мільярдів рублів за газ. Через гостру нестачу коштів підприємство ризикує не підготуватися до майбутнього опалювального сезону.

Для підготовки «Чорноморнафтогазу» до майбутнього осінньо-зимового періоду необхідно приблизно 2 млрд руб., але через борги споживачів виконання заходів по підготовці до зими під загрозою. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Планувалося, що основним джерелом фінансування стануть розрахунки споживачів за газ. Однак на сьогоднішній день заборгованість перед «Чорноморнафтогазом» досягла 2,07 мільярда рублів, у тому числі борги за 2014 рік - 414 мільйонів рублів. Серед найбільших боржників - промислові підприємства, такі як Кримський содовий завод (404,4 мільйона рублів), «Кримтеплоелектроцентраль» (344,4 мільйона рублів), «Кримгазмережі». Сотні мільйонів заборгували також тепловироблювальні споживачі – «Кримтеплокомуненерго» (468,4 мільйона рублів), «СК «Комфорт», «Ялтинські теплові мережі»; а також споживачі Севастополя – «Севастопольгаз» (215,7 мільйона рублів) і «Севтеплоенерго», - йдеться в повідомленні.
 
Крім того, на сьогоднішній день подано 45 позовних заяв на суму 1,843 млрд руб., з яких задоволено 34 на суму 1,21 млрд руб.
 
«Гостра нестача грошових коштів ставить під загрозу виконання заходів по підготовці виробничих об'єктів до надійної роботи в наступному опалювальному сезоні», - заявили в компанії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Криму місцева влада вирішила підняти ціни на природний газ для населення. Зокрема, це стосується тих громадян, хто споживає менше встановлених норм.
 
Коментарі (0)