ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон у Новояворівську планують відновити до кінця тижня

Опалювальний сезон у Новояворівську планують відновити до кінця тижня

За словами прем’єра, Уряд звернеться до правоохоронних органів задля розслідування і встановлення причетних до зриву опалювального сезону

 

 

З робочим візитом на Львівщину 13 листопада прибув Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Спільно з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським він оглянув роботу Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ та поспілкувався із робочими колективами підприємств.

«Ситуація є неприпустимою. У нас впринципі Україна до опалювального сезону готова, але є два проблемних міста: Новояворівськ та Новий Розділ. Ми приїхали для того, щоб реально зрозуміти ситуацію»,- зазначив Олексій Гончарук.

За словами прем’єра, Уряд звернеться до правоохоронних органів задля розслідування і встановлення причетних до зриву опалювального сезону в зазначених вище містах Львівської області, а також несвоєчасній виплаті заробітної плати працівниками двох ТЕЦ.

«Ми поспілкувалися з трудовим колективом і запропонували їм таке вирішення. Ці об’єкти мають від приватної компанії передати державній компанії НАК «Нафтогаз України» , яка є стабільною та зможе виплачувати людям зарплату та гарантовано не допускатиме прострочень. Компанія залишить тут своїх представників, щоб вони змогли домовитися з людьми про нові умови роботи. Коли відповідні контракти будуть підписані і суми коштів будуть проплачені - люди готові будуть приступити до роботи та подати в місто тепло», - наголосив прем’єр.

Відтак, тепло у домівки мешканці міста Новояворівськ мають подати до кінця цього тижня.

У Новому Роздолі ситуація є складнішою через проблеми з комунікаціями - мережі не готові до запуску. Відтак, Олексій Гончарук дав доручення протягом щонайбільше п‘яти днів підготувати мережу до старту.

«Ми не можемо допустити того, щоб у люті морози у людей не було тепла», - додав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, що ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі визнано надзвичайною техногенного характеру. Відповідне рішення прийняли у межах позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через недотримання відповідних доручень ПП «Гарант Енерго М», які б дозволили розпочати роботу по запуску системи теплопостачання у містах Новояворівськ та Новий Розділ.

 

 
Коментарі (0)