ГоловнаКоментаріГазопостачанняС.Макогон: "Украінцям необхідно зменшувати споживання газу"

С.Макогон: "Украінцям необхідно зменшувати споживання газу"

На думку генерального директора «Оператор ГТС України» Сергія Макогона, Україна перш за все повинна скоротити власне споживання газу та водночас збільшувати власний видобуток, аби не імпортувати газ за європейськими цінами

На думку генерального директора «Оператор ГТС України» Сергія Макогона, Україна перш за все повинна скоротити власне споживання газу та водночас збільшувати власний видобуток, аби не імпортувати газ за європейськими цінами. У той же час він зазначив, що ціни для населення залишаються незмінними, проте промисловість буде сплачувати ринкову ціну.

«Щоб не залежати від імпорту потрібно збільшувати власний видобуток та скорочувати власне споживання — це енергомодернізація, це вирішення проблем енергозберігання. Вважаю, що для населення ціна збільшуватись не буде, тому що у нас є річні контракти, і «Нафтогаз», і інші постачальники пропонують клієнтам річний контракт. Тому я вважаю, що для населення тут великої проблеми не буде. Промисловість буде сплачувати ринкову ціну, тому що цей газ потрібно буде імпортувати», — підкреслив глава «Оператор ГТС України».

Нагадаємо, у «Нафтогазі» повідомили, що українці платять за газ менше, ніж в Європі і за фіксованою ціною. Крім того, у компанії наголосили, що заяви стосовного того, що в Україні найвищий тариф — міф.

«Ми залежимо від імпорту газу з Європи, тому що Україна споживає 30 млрд, видобувається 20. Тобто 10 млрд ми повинні імпртувати, а імпортуємо ми за європейською ціною. Тому ціна буде відображати європейську ціну», — зазначив глава «Оператор ГТС України».

Також повідомлялось, що Міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings було поліпшено зі «стабільного» на «позитивний» прогноз довгострокового рейтингу української компанії «Нафтогаз України» в іноземній валюті.

 

 

 
Коментарі (0)